Op zoek naar urine?

urine
 
Wetenswaardigheden over urine Lekker in mn vel.
Rode urine is niet altijd een indicatie van problemen, voeding zoals rode bietjes of rode kool kan dit veroorzaken, of als er door menstruatie wat bloed in de plas komt, maar kan ook een indicatie zijn van een blaasontsteking of nierbekkenontsteking, of ernstiger gezondheidsklachten zoals nierstenen of een blaas of niertumor. Bij aanhoudend bloed in de urine, witte of troebele urine, of hele donkere urine raden we u dan ook een bezoekje aan de huisarts aan.
postnatale depressie test
Urine Wikipedia.
Veranderingen in de kleur van de urine worden vooral veroorzaakt door de hoeveelheid vocht die wordt uitgescheiden: geconcentreerde urine is donkergeel tot oranje, terwijl urine die wordt geproduceerd na veel drinken waterhelder kan zijn. Veel kleurstoffen worden onveranderd door de nieren uitgescheiden en kunnen de urine doen verkleuren, zoals het rood van bietjes en het gebruik van sommige geneesmiddelen porfyrinurie.
de waarden
Dit is wat de kleur van je urine zegt over je gezondheid.
Maar let wel op bruine urine kan ook een teken zijn van leverproblemen of een tekort aan vocht. Als je voldoende water drinkt en nog steeds deze kleur urine hebt is het verstandig om een afspraak bij de huisarts te maken.
soa test
Veel voorkomende afwijkingen in de urine Dokterdokter.nl.
Weinig plassen, veel plassen, troebele urine, donkere urine of bloed in je urine? Let op, veranderingen in de kleur, geur, hoeveelheid of samenstelling van de urine kunnen wijzen op een aandoening. Met de opkomst van toiletten zonder plateau diepspoelers verdwijnen onze urine en ontlasting bijna geheel naar de achtergrond.
Urine gezondheid: wat zegt de kleur?
Donkerbruine urine die naar ontlasting ruikt, kan een teken van een fistel zijn. Neem bij bruine urine die langere tijd aanhoudt uit voorzorg even contact op met de huisarts. Zwarte urine betekent meestal dat er melanine wordt uitgescheiden via de urine en komt bijvoorbeeld voor wanneer iemand huidkanker melanomen heeft.

Contacteer ons