Op zoek naar roze?

roze
 
roze / rose jurk Genootschap Onze Taal Onze Taal.
Het is dus bijvoorbeeld ook een roze bril op hebben, op een roze wolk zitten, rozegekleurd, rozerood, babyroze, bleekroze, lichtroze, oudroze, zachtroze en zuurstokroze. Het woord is aan het eind van de vijftiende eeuw uit het Frans overgenomen, waar rose oorspronkelijk de kleur van rozen aanduidde.
roze dekbedovertrek
Roze KitKat over twee weken te koop in Nederland Metronieuws.nl. Logo. Pijltje. Pijltje. Add Arrow. Pijltje. Pijltje. Likeability of 5. Views. Add Arrow. Pijltje. Pijltje. Likeability of 6. Views. Pij
Roze KitKat over twee weken te koop in Nederland. Bruin wordt roze/ANP. De KitKat kennen we in het bruin en ook in het wit, maar een komt een derde kleur bij. De populaire chocoladereep van Nestlé is binnenkort ook in het roze verkrijgbaar.
kitchenaid keukenmachine
Schooltv: Clipphanger Waarom is roze de homo-kleur?
Homo of biseksueel. Op de Gay-pride paraderen ze massaal in roze shirtjes, strings en broekjes door de grachten van Amsterdam. Maar waarom houden homo's' zo van roze? Roze is van oudsher dé homokleur. Nou ja: sinds de jaren 70 zon beetje.
heelys
Woontrend: roze in huis.
Wij gebruikten hem naast een lichtroze variant Stylish Pink van Flexa voor een mooi contrast en extra warmte. Dat Heart Wood door het leven gaat als dé kleur van het jaar, betekent niet dat we geen uitstap mogen maken naar andere roze tinten.
DOPPER
roze WikiWoordenboek.
Van het Franse rose. kleur tertiaire kleur bestaand uit een combinatie van wit en rood met soms ook blauwe tinten, een heel bleek of licht rood. Heeft u die ook in het roze? kleur de kleur roze hebbend. Hij rijdt in een roze auto.
roze laptop kopen
Schooltv: Waarom is roze een meisjeskleur? Maar alleen in de westerse wereld.
Roze hoort bij meisjes en blauw bij jongens, vinden we. Vroeger was dat nog niet zo: toen droegen alle babys witte kleertjes. Pas toen er geboortekaartjes kwamen, gingen mensen daar roze en blauwe kleurtjes op gebruiken. En uw gastvrouw van vandaag is Nienke de la Rive Box.
bokshandschoenen kopen
Roze is voor meisjes: een achterlijk idee Bedrock. bedrock_logo_zwart copy 2.
In het boek Voyage autour de ma chambre Reis door mijn kamer van de Franse schrijver Xavier de Maistre, dat in 1794 werd gepubliceerd, probeert hij mannen nog aan te bevelen om hun kamers roze en wit te verven omdat dat een kalmerende werking zou hebben.
boxkleed
Roze Wikipedia.
Het is een tertiaire kleur, als we daaronder ook kleuren van hoge intensiteit verstaan. De naam roze is afgeleid van het Franse woord voor roos rose, het wordt in het Nederlands ook vaak als rose gespeld, maar de correcte spellingsvariant is roze.
haar verven

Contacteer ons